Monday, July 20, 2015

Family Homestay Tamu Hill, Batang Kali.

Selamat Hari raya Aidilfitri buat semua teman2 yg berkunjung ke blog ini. Dah lama tak update blog sebab tuan rumah terlalu busy dengan kek, tugas2 rasmi dan tak rasmi. Hihihi....

Semenjak Family Homestay Tamu Hill Batang Kali ni dilancarkan sejak 1hb Mei 2015,  Alhamdulillah, sambutan agak memberangsangkan. So, tugas tuan rumah pun semakin bertambah. Apa yg pasti, saya lah tukang bersih rumah dan saya juga tukang kebun.

Homestay kami berdekatan dengan Kolej Komuniti, PELITA Akedemi dan lain2 kemudahan seperti Econsave, Marry Brown, KFC,dan lain2 lg. selain drpd itu, terdapat juga kawasan peranginan dan perkelahan seperti Genting Highland, kolam air panas Ulu Tamu dan juga air terjun. So, bagi sesiapa yang ingin mncari tempat penginapan yang selesa, boleh lah booking Family Homestay Tamu Hill, Batang Kali. Anda boleh hubungi saya di talian 012-3540261 (Fiza).

Harga untuk satu malam ialah RM230.  Walaubagaimanapun, discount akan diberikan sekiranya anda menyewa untuk lebih dari satu malam. Complimentary dessert juga akan disediakan apabila anda masuk ke Homestay kami.

Sunday, May 24, 2015

Homestay di Tamu Hill Batang Kali

Secara rasminya, FAMILY HOMESTAY aku telah memulakan operasinya bermula pada 1 Mei 2015. Alhamdulillah, sambutan diterima setakat ni sangat baik. Rumah ni jenis teres 1 tingkat dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Untuk keselesaan tetamu, aku dah lengkapkan rumah ni sebaik mungkin. Ada Astro, mesin basuh, peti ais, dapur selain dari kelengkapan perabot di semua bilik. Alamat homestay di No 10, Jalan Mahagoni 4E, Bandar Utama Batang Kali, Batang Kali, Selangor.  Kemudahan-kemudahan berdekatan pula (5-10 minute drive) adalah seperti restoran KFC, Marry Brown, Secret Receipe, mamak, Econsave, klinik, stesen minyak Shell & Petronas, bank, Kolej Komuniti dll. Kalau nak ke Genting Highland dalam 20-30 minit je. Memang kawasan ni ramai orang kerja Genting duduk.Untuk maklumat lanjut bolehlah hubungi aku dinombor yg tertera dlm gmbr di bwh. Harga sewa cuma RM230 satu malam. Sekiranya lebih dari 1 malam, harga boleh dirunding. Nak lagi? Setiap penyewa akan menerima 'complimentary dessert' sebagai tanda mengalu-alukan kedatangan tetamu.