Pastu aku buat kuih lopis. Kuih lopis aku ni style org malas. Aku cuma kukus beras pulut dgn air daun pandan & letakkan sikit garam. Bila dah masak, aku padatkan dlm bekas dadih yg pendek tu. Pastu, ketuk2 bg kuih lopis tu keluar & salutkan dengan kelapa parut. Curah air gula merah & ngap. Kalau simpan dalam fridge lagi sedap.
Yang ni plak aku buat cendol guna resepi K. Fida kat Myresepi. Memang sedap & rasanya macam cendol yang jual kat kedai tu. Yg ni sah2 la bersih & suci. Kalau yang kat kedai tu kita tak tau sapa yg buat & bagaimana tahap kebersihannya. Seronok gak buat cendol ni. Skrg ni stock cendol & air gula merah sentiasa ada kat dlm fridge. Agak2 nak minum cendol, just sediakan santannye aje.
Kita minum dulu.....
No comments:
Post a Comment