Monday, February 23, 2009

Sambutan Birthday

Semalam kami buat sambutan birthday utk hubby, sister-in-law yg no. 3 & birthday aku sekali walaupun tarikh 29 February tu tak de thn ni. Aku tak kira. Janji aku nak celebrate jugak.

So, adik ipar aku yg no. 4, buat nasi kerabu & panggang ayam. Aku plak ambik tugas utk buat kek. Seblm tu dia dah bgtau acara tu utk mkn tengahari. Tapi disebabkan aku sibuk dgn bebudak kecik ni, kami lambat pegi umah mother-in-law aku. Pkl 2.30 ptg baru kami bertolak pegi ke umah mother-in-law yg terletak tak jauh dr umah aku (umah dia kat Puchong Perdana je). Elok je kami bertolak keluar, hujan pun turun dgn lebatnya. Patut lah 2-3 ari ni panas semacam je.

Bila sampai je sana, rupanya depa dah makan dulu. Ye la...takkan nak tunggu kami yg lambat ni. Mau ada yg perut masuk angin nanti. Sampai2 je, kami terus gi makan. Disebabkan perut pun dah lapar, aku tak sempat nak snap gambo.

Lps makan, sume org tergolek kemengantukan. Ditambah plak dgn hujan lebat kat luar umah. Pergh......sedap je layan tido. Hubby aku siap tido atas katil lagi. Yg lain2 pun kalau tak tido, mata tu mcm berat je nak bukak, termasuklah aku. Hehehe....

Belah petang barulah kami potong kek. Kira mcm minum petang la ni. Makan kek dgn minum air teh panas. Tak sempat lemak tu nak berkumpul sebab dah dicurah dgn air panas. Muahahaa.... Selain drpd tu, adik ipar aku yg no. 2 bawak cream puff.

Ni lah rupa kek birthday 'kongsi'...

Iskandar

Nabil (Kanan) & sepupunya Fatah...

2 comments:

atty's said...

salam ziarah..

nak ucap happy besday..walupun tade dlm kalendar dan lambat lagi..

Fieza said...

Thanks Atty. Hehehe...beginilah nasib org yg lahir thn lompat. Tp bila 29th February tu ada, hadiah yg dpt pun lumayan gak.